Vaak gestelde vragen

Vaak gestelde vragen

Wat is lasercutting?

Laser cutting is een techniek die wordt gebruikt om met precisie materialen, zoals hout, te snijden. De laserstraal kan de vorm van het te snijden materiaal nauwkeurig volgen, wat resulteert in zeer precieze en nette sneden.

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van laser cutting voor het snijden van hout. Ten eerste is het een snelle en efficiënte manier om hout te snijden, wat resulteert in lagere productiekosten. Ten tweede kan de laserstraal zeer nauwkeurig werken, wat resulteert in minimale afval en een hoge mate van precisie. Bovendien kan de laserstraal op een veilige manier werken, aangezien er geen contact is tussen de laser en het te snijden materiaal.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van laser cutting voor hout. Het een duurder proces dan andere methoden voor het snijden van hout, zoals zagen of frezen. Verder is het noodzakelijk om specifieke apparatuur aan te schaffen, wat de kosten hoger maakt. Bovendien kan de laserstraal sommige soorten hout niet snijden, zoals hout met een hoge vochtigheidsgraad of hout met een hardere structuur.

Lasersnijden van hout biedt dus een aantal voordelen, zoals snelheid, precisie en een lage hoeveelheid afval. Het is echter ook een duurder proces dan andere methoden en kan sommige soorten hout niet snijden.

Jouw eigen of een aangepast ontwerp

In het kort: neen, dat doen we niet. Natuurlijk doen we wel kleine aanpassingen aan bestaande ontwerpen om ze te optimaliseren voor het snijden of graveren. Ook een ontwerp dat enkel uit tekst bestaat kunnen we maken, als het in functie is van een eindproduct dat je bij ons bestelt.

Ja dat kan zeker. Voor sommige producten kan je bij het bestellen een lettertype selecteren. Als dat niet kan neem dan zeker eerst contact met ons op voor je een bestelling plaatst.

Voor niet standaard lettertypes maken we nog onderscheid tussen onze voorkeurslettertypes en lettertypes die je zelf aanlevert.

Bestellen en verzenden

Sommige producten hebben we op voorraad en andere maken we speciaal voor jou. Dit kan je zien aan het label ‘wordt voor jou gemaakt’. Meestal lukt het ons om een bestelling binnen de 7 dagen te maken en af te geven op het postkantoor. Je krijgt een berichtje wanneer we jouw pakketje verzenden.

Heb je je bestelling sneller nodig of duurt het lang voor je iets van ons hoort? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

We zijn helemaal gericht op onze webwinkel en hebben geen openingsuren. Als je kiest om je bestelling af te halen, contacteren wij jou van zodra deze klaar is. Dan spreken we een tijdstip af dat voor jou en voor ons uitkomt.

Afhalen gebeurt op volgend adres: Hanswijk de Bercht 41, 2800 Mechelen.

We vinden het heel erg jammer als onze producten niet in hun oorspronkelijke staat tot bij jou geraken. Maak een foto van het product en het pakje en stuur ze ons door. Wij bekijken dan hoe we jou verder kunnen helpen.

Ja hoor, sommige van onze producten lenen zich uitstekend voor b2b klanten. Plan je om vaker grote bestellingen te doen? Neem dan zeker contact met ons op en dan laten wij jou weten wat de voorwaarden en de voordelen zijn.