Speelgoed

We hebben een aantal producten in onze winkel die we zelf maken, zoals de zandkammen en enkele educatieve setjes. Omdat we niets alles zelf kunnen maken, en omdat anderen het al doen op een manier waar wij volledig achterstaan, vind je ook producten van enkele topmerken terug in onze webwinkel.

Ontdek alle speelgoedmerken in ons assortiment

Het speelgoed van Candylab is moeilijk in één woord te omschrijven. Het is verrassend, verfijnd, stoer, mooi én origineel.
Hedendaags houten speelgoed dat de sfeer van de jaren 60 oproept. De autootjes zitten in een mooi, bijpassend doosje. Ideaal om cadeau te doen of te krijgen!

Candylab kent zijn ontstaan in Brooklyn. Ze gebruiken hout als grondstof voor hun speelgoed, wat zorgt voor een natuurlijke, authentieke uitstraling.
Bovendien vermijdt het merk zo veel mogelijk plastic en draagt het dus ook zorg onze planeet. Het beukenhout dat ze gebruiken, komt uit Noord-Amerikaanse, goed beheerde bossen. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om de ecologische voetafdruk van hun producten zo klein mogelijk te houden.

Wee Gallery is opgericht in de Verenigde Staten door Surya, grafisch ontwerper, en Dave, leraar op een plaatselijke school, na de geboorte van hun eerste kind.
Gedreven door Surya’s educatieve achtergrond als zoöloog, ontwerpen ze een hele reeks artistieke dierenontwerpen die worden gepresenteerd op onder meer stapeltorens en decoratieve kinderkameraccessoires.

Als kind speelde uitvinder en ontwerper Sybren Jelles al graag met speelgoedautootjes. Het liefst buiten, met de wind in de haren. Als hij zag dat zijn zoon Joep die passie had geërfd, creëerde hij waytoplay. Dat was in 2003. Sindsdien werkt Sybren samen met een hypermoderne fabrikant in Duitsland. Het creëren van de onbreekbare, weerbestendige autobaan die waytoplay is.

In 2016 lanceerden de nederlandse broers Folko en Jelmer het innovatieve modulaire ontwerp Abel Play Tents. Door de onbeperkte bouwmogelijkheden van Abel Tent aan te bieden, wilden Folko en Jelmer ook samenwerkend spelen stimuleren als een fundamentele waarde naast het bevorderen van creativiteit en open spel.
In 2020 volgden de prachtige massief beukenhouten gebogen Abel Blocks en werden deze hartelijk ontvangen door een dagelijks groeiende wereldwijde fanclub.

Deze overweldigende waardering voor de Abel-producten heeft een vuur aangewakkerd om hun reis voort te zetten met het creëren van leuk, fantasierijk, avontuurlijk en duurzaam speelgoed!